sunnuntai 16. tammikuuta 2011

"Tutkija: Mammutti voitaisiin tuoda takaisin neljässä vuodessa"



 Iltalehti

Kloonausteknologiassa tapahtuneen läpimurron ansiosta tutkijat uskovat, että mammutti voitaisiin palauttaa henkiin neljän vuoden sisällä.

Aiemmat yritykset herättää sukupuuttoon kuolleet mammutit henkiin epäonnistuivat 90-luvulla. Tutkijat eivät onnistuneet eristämään tumia Siperian ikiroudasta kaivetuista mammuteista, sillä kylmyys oli vaurioittanut niitä liikaa.Vuonna 2008 japanilaisen biologin kehittämän menetelmän avulla onnistuttiin kuitenkin kloonaamaan hiiri 16 vuotta pakastettuna olleen hiiren soluista. Nyt Japanin Kioton yliopiston professori Akira Iritani aikoo uutta menetelmää käyttäen herättää henkiin 5 000 vuotta sitten kuolleen lajin.

Kesällä Siperiaan
- Nyt kun tekniset ongelmat on voitettu, tarvitsemme vain hyvän pehmytkudosnäytteen jäätyneeltä mammutilta, Iritani sanoi The Daily Telegraph -lehdelle.
Saatuaan tarvitsemansa tumat Iritani aikoo panna ne sijaisemona toimivan afrikannorsun munasoluihin.

Iritani arvioi, että menee kaksi vuotta ennen kuin norsu voidaan saattaa raskaaksi, minkä jälkeen itse raskaus kestää vielä 600 päivää.
Tutkija aikoo matkustaa kesällä Siperiaan etsimään mammutin kudosta.
- Uskon, että meillä on kohtuullinen mahdollisuus onnistua saada terve mammutti syntymään neljän tai viiden vuoden sisällä, Iritani sanoi Telegraphille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti