torstai 27. tammikuuta 2011

Kaksi neuvostoliittolaista koirakoetta

 

 

Omat kädet pahoinpitelevät & ihmisapina

Naisen outo syndrooma: Omat kädet pahoinpitelevät

Leikkaus paransi epilepsian, mutta aiheutti Karen Byrnelle toisenlaisen syndrooman.

Karen Byrne kärsii harvinaisesta syndroomasta, joka saa hänen vasemman kätensä hyökkäämään häntä vastaan. Myös Karenin vasen jalka toimii toisinaan tahdonvastaisesti.

BBC:n videolla newjerseyläinen nainen kertoo, että vasemman käden lyöntien jäljiltä hänen kasvonsa turpoavat ja iskut aiheuttavat myös mustelmia.

Karen kärsii sairaudesta nimeltä vieraan käden oireyhtymä (engl. alien hand syndrome).

Ongelmat alkoivat 28 vuotta sitten tehdystä epilepsialeikkauksesta.
 Epilepsia oli hallinnut Kareninin elämää siitä lähtien, kun hän oli 10-vuotias. 27-vuotiaana hänet leikattiin.

Karenin tapauksessa kirurgi päätyi normaalia radikaalimpaan toimenpiteeseen. Hän leikkasi aivojen vasemman ja oikean puoliskon yhdistävän aivokurkiaisen. Epilepsia parani, mutta pian sairaalassa huomattiin, että leikkaus aiheutti toisenlaisen vakavan ongelman.

- Lääkäri kysyi: "Karen, mitä sinä teet? Kätesi riisuu sinua!" Sitä ennen en ollut huomannut, että vasen käteni avasi paitani nappeja, Karen kertoo BBC:lle.
- Aloin napittaa paitaani oikealla kädellä, mutta heti kun lopetin, alkoi vasen käteni avata nappeja. Lääkäri hälytti heti yhden muista lääkäreistä paikalle.
Raajojen välisen eripuran aiheutti valtataistelu, joka oli meneillään Karenin aivoissa. Normaalisti aivopuoliskot kommunikoivat toistensa kanssa aivokurkiaisen välityksellä. Vasen aivopuolisko kontrolloi oikeaa kättä ja jalkaa, ja oikea vasenta kättä ja jalkaa. Vasen aivopuolisko on oikeaa analyyttisempi ja tavallisesti hallitsevampi.

Karenilla aivokurkiaisen leikkaus katkaisi aivopuoliskojen yhteistyön, eikä oikea aivopuolisko ollut enää vasemman hallittavissa.
Liki kolmenkymmenen vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna Karen voi paremmin. Oireyhtymä pysyy jotakuinkin hallinnassa lääkäreiden löytämän lääkityksen avulla.
ILIhmisen tavoin kävelevä gorilla ihastuttaa

Ambam-gorilla hauskuuttaa yleisöä Port Lympnen eläintarhassa Isossa-Britanniassa.

Muut eläintarhan gorillat kulkevat neljää raajaansa käyttäen, mutta 21-vuotias uros erottuu joukosta omalla tyylillään. Ambam-nimeä kantavan gorillan tyylinäytteestä on tullut muutamassa päivässä Youtube-hitti.

Gorillat käyttävät kulkemiseen yleensä jalkojaan ja käsiään ja nousevat kahdelle jalalle vain esimerkiksi kurkottaakseen hedelmiä puista. Kahdella jalalla kävely on gorillojen keskuudessa yleensä vain hetkittäistä ja harvinaista. Ambam tepastelee ihmisen tavoin usein.

- On erikoista, miten hyvä tasapaino Ambamilla on, eläintarhassa gorillojen hoitajana toimiva Ingrid Naisby kertoo Daily Mail-lehdelle.
- Hän kävelee erittäin hyvin.
Pystyasennossa Ambam pääsee näyttäytymään kaikessa komeudessaan. Se on tarhan suurin gorilla ja pystyasennossa hieman yli 180 senttimetrin pituinen. Painoa uroksella on 220 kiloa.
IL

Löysin YouTubesta kissan, joka myös viihtyy pystyasennossa:

 

keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Piiloviestejä biiseistä

...tai ei ehkä varsinaisesti piiloviestejä, koska en usko, että artistit olisivat tehneet ne tarkoituksella. Joka tapauksessa, löysin jo aikoja sitten yhden nettisivun, jolla on pätkiä tunnetuista kappaleista ja samat pätkät takaperin, ja takaperin olevissa pätkissä kuuluu selvästi jokin "viesti".

 Monet ovat varmaan kuulleet tästä:


Queen - Another One Bites the Dust

Oikein päin: "Another one bites the dust. Another one bites the dust. Another one bites the dust. Another one bites the dust"

Takaperin: "It's fun to smoke marijuana. It's fun to smoke marijuana. It's fun to smoke marijuana. It's fun to smoke marijuana."


Linkki: [Jeff Milner's Backmasking Collection]

sunnuntai 16. tammikuuta 2011

"Tutkija: Mammutti voitaisiin tuoda takaisin neljässä vuodessa" Iltalehti

Kloonausteknologiassa tapahtuneen läpimurron ansiosta tutkijat uskovat, että mammutti voitaisiin palauttaa henkiin neljän vuoden sisällä.

Aiemmat yritykset herättää sukupuuttoon kuolleet mammutit henkiin epäonnistuivat 90-luvulla. Tutkijat eivät onnistuneet eristämään tumia Siperian ikiroudasta kaivetuista mammuteista, sillä kylmyys oli vaurioittanut niitä liikaa.Vuonna 2008 japanilaisen biologin kehittämän menetelmän avulla onnistuttiin kuitenkin kloonaamaan hiiri 16 vuotta pakastettuna olleen hiiren soluista. Nyt Japanin Kioton yliopiston professori Akira Iritani aikoo uutta menetelmää käyttäen herättää henkiin 5 000 vuotta sitten kuolleen lajin.

Kesällä Siperiaan
- Nyt kun tekniset ongelmat on voitettu, tarvitsemme vain hyvän pehmytkudosnäytteen jäätyneeltä mammutilta, Iritani sanoi The Daily Telegraph -lehdelle.
Saatuaan tarvitsemansa tumat Iritani aikoo panna ne sijaisemona toimivan afrikannorsun munasoluihin.

Iritani arvioi, että menee kaksi vuotta ennen kuin norsu voidaan saattaa raskaaksi, minkä jälkeen itse raskaus kestää vielä 600 päivää.
Tutkija aikoo matkustaa kesällä Siperiaan etsimään mammutin kudosta.
- Uskon, että meillä on kohtuullinen mahdollisuus onnistua saada terve mammutti syntymään neljän tai viiden vuoden sisällä, Iritani sanoi Telegraphille.

lauantai 15. tammikuuta 2011

Kummallisia lakeja

Liverpool, Iso-Britannia: Naiset saavat kulkea yläosattomissa, jos he myyvät trooppisia hedelmiä.

Pariisi, Ranska: Tuhkakuppi luetaan tappavaksi aseeksi.

Mohave, Arizona, USA: Henkilön, joka varastaa saippuan, on käytettävä se loppuun.

Hong Kong, Kiina: Petetty vaimo saa laillisesti tappaa petollisen miehensä, mutta tappamiseen saa käyttää vain paljaita käsiä. Miehen rakastajatar sitä vastoin saadaan tappaa millä tavoin vain.

Alaska, USA: Lakien rikkominen on kiellettyä.

Alaska, USA: Hirvien parittelu jalkakäytävällä on kielletty.

Rochester, Michigan, USA: Kaikkien uima-asujen täytyy olla poliisimestarin henkilökohtaisesti tarkistamia.

Iso-Britannia: Mies voi virtsata julkisesti, kunhan virtsaaminen tapahtuuhänen oman autonsa takapyörän kohdalla ja hänen oikea kätensä on koko ajan ajoneuvon päällä.


Colorado, USA: Pölynimuria ei saa lainata naapurille.

Memphis, Tennessee, USA: Samakot eivät saa kurnuttaa kello 23 jälkeen.

Ohio, USA: Alkoholin antaminen kaloille on kielletty.

Alabama, USA: On kiellettyä pitää jätelötötteröä takataskussa.

Florida, USA: Suihkuun ei saa mennä alasti.

Indiana, USA: 18 vuotta täyttänyt mies voidaan pidättää raiskauksen suunnittelusta, jos hänen autossaan on alle 17-vuotias tyttö ilman sukkia ja kenkiä.

Maine, USA: Lentokoneesta ei saa poistua kesken lennon.

Kentucky, USA: Sinistä ankanpoikasta ei saa myydä, ellei myy yli kuutta samalla kertaa.

sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Muskelikoira ja päätön kukonpoika

Muskelikoira 
Wendy-niminen whippet. Ei, hänen omistajansa ei syötä hänelle steroideja, vaan Wendyllä on kaksinkertaiset lihakset, jotka johtuvat kehityshäiriöstä. 

Päätön Mike

Mike (1945–1947) oli kukko, joka eli 18 kuukauden ajan ilman päätä.

Maanantaina 10. syyskuuta vuonna 1945 maanviljelijä Lloyd Olson Fruitassa, Coloradon osavaltiossa Yhdysvalloissa oli kutsunut anoppinsa päivälliselle. Olson meni vaimonsa kehotuksesta tappamaan kanaa ruuaksi, mutta yrittäessään katkaista 5 ja puolen kuukauden ikäisen Mike-kukon kaulaa hän epäonnistui, ja jäljelle jäi toinen korva sekä osia aivoista. Se jäi henkiin, ja Olsonit söivät päivälliseksi jotain muuta.
Päätön Mike kykeni suoriutumaan normaaleista kanalle kuuluvista toiminnoista ilman päätä. Koska Lloyd Olson ei ollut saanut kanaa tapetuksi, hän päätti pitää sen hengissä. Mike jopa kasvoi kokoa, kun sille syötettiin maidon ja veden sekoitusta pipetillä suoraan kaula-aukkoon. Kerrotaan, että Mike olisi syönyt jopa maissin jyviä. Syödessään se oli kuitenkin tukehtua omaan limaansa, ja Olsonit päättivät jatkaa ruokintaa käyttäen apunaan ruiskua.

Mike ei kuitenkaan pystynyt kiekumaan normaalin kukon lailla, vaan tuottamaan ainoastaan korisevaa ääntä. Päättömyydestään huolimatta se kasvoi 1,1 kilogrammasta lähemmäs 3,6 kilogramman painoiseksi.
Päätön kukko saavutti kuuluisuutta, ja Mikeä alettiin kierrättää ympäri maata erilaisissa näytöksissä muiden eläinkummajaisten kuten kaksipäisen vasikan kanssa. Mike pääsi myös joidenkin sanomalehtien etusivulle. Monet eläinaktivistit esittivät Olsonia kohtaan kritiikkiä.

Miken näkeminen maksoi 25 senttiä, ja kuukaudessa esiintymistulot kohosivat peräti 4 500 dollariin. Miken rinnalla esitettiin myös irrallista kukon päätä, joka ei kuitenkaan ollut Miken oma pää, jonka oli kissa syönyt. Myöhemmin viranomaiset tutkivat Mikeä ja totesivat, ettei se tuntenut kärsimystä.
Maaliskuussa 1947 eräässä motellissa Phoenixissa paluumatkalla esitysmatkalta, Mike tukehtui keskellä yötä. Olsoneilla ei ollut käytössään ruiskua, jolla Miken kurkku oli tavallisesti puhdistettu, eikä mitään ollut tehtävissä. Jostakin syystä herra Olson väitti pitkän aikaa myyneensä Miken ja kertoi tarinoita, että se olisi jatkanut kiertue-elämää vielä vuonna 1949.

Myöhemmin asiaa on tutkittu, ja todettu, että yrittäessän teurastaa Mikeä, terä ei ollut leikannut kaulalaskimoa, ja verisuonen tukoksen seurauksena verenvuoto oli estynyt, eikä Mike ollut vuotanut kuiviin. Vaikka Miken pää oli lähes kokonaan irti, sen toinen korva ja osia aivorungosta oli kiinni vartalossa. Kanalinnun refleksejä ohjailee suurimmilta osin aivorunko, ja tämän johdosta Mike kykeni jatkamaan suhteellisen normaalia kukon elämää.
[teksti ja kuva Wikipediasta]

lauantai 8. tammikuuta 2011

Ihmisten mutaatioita

[kuvien ja linkkien katsominen omalla vastuulla]


Mikrokefalia
Mikrokefalia eli pienipäisyys on oire, joka saa ihmisen pään jäämään selvästi normaalia pienemmäksi: aikuisen mikrokefaalikon pään ympärysmitta on tyypillisesti alle 42 cm. Mikrokefalia aiheuttaa myös älyllisen jälkeenjääneisyyden.
Synnynnäinen pienipäisyys on peittyvästi periytyvä ominaisuus, eli se ilmenee vain lapsessa, joka on saanut siihen liittyvän geenivirheen molemmilta vanhemmiltaan. Mikrokefaliaa aiheuttavia geenivaurioita on löydetty monista kromosomeista.
[kuva]
  
Aivottomuus
Aivottomuus eli anenkefalia on epämuodostuma, jossa sikiö syntyy ilman suurinta osaa aivoista. Anenkefalia todetaan yleensä ennen lapsen syntymää ultraäänitutkimuksella. Aivottomuuden aiheuttaa hermostoputken sulkeutumishäiriö, joka tapahtuu raskauden varhaisessa vaiheessa, 22.–28. raskauspäivän tienoilla. Monesti siitä kärsivä lapsi syntyy kuolleena. Vaikka anenkefalinen lapsi olisi vielä raskauden loppuvaiheessa elossa, hän todennäköisesti kuolee synnytyksessä tai pari tuntia sen jälkeen. Jotkut kuitenkin elävät useita päiviä tai viikkoja, jopa pidempään.
Anenkefaliasta kärsivältä lapselta puuttuvat isoaivot. Jäljellä oleva aivojen osa on usein paljas, ilman luun tai nahan peittoa. Aivoton lapsi on useimmiten kuurosokea, tajuton ja kykenemätön tuntemaan kipua. Isoaivojen puuttumisen vuoksi hänellä ei ole mahdollisuutta saavuttaa tilaa, jota nykytietämyksen mukaan pidetään tietoisuutena. Hän saattaa kuitenkin refleksinomaisesti hengittää taikka reagoida ääneen tai kosketukseen. Ainoa anenkefaliaan käytettävissä oleva hoito on elintoimintojen ylläpitäminen.
[kuva1] [kuva2]

Ja tässä vielä pari linkkiä mielenkiintoisille nettisivuille:
[linkki1] [linkki2]

perjantai 7. tammikuuta 2011

Venäläistyttö leijuu ilmassa ja muita outouksia

Venäläistytto leijuu ilmassa - nettivideo-hämmentää

04.01.2011

Venäläinen video hämmentää nyt netissä. Koiraansa ulkona käyttävä mies törmää yllättäen metsässä naiseen ja tyttöön, joka näyttäisi levitoivan ilmassa. Kun kaksikko huomaa miehen, tyttö palaa maan pinnalle ja he poistuvat nopeasti paikalta. Monijalkaisia lehmiä

 

 Tuplanaamainen katti

Ja vielä kolmipäinen sammakko ja ylimääräisellä jalalla varustettu lammas.torstai 6. tammikuuta 2011

Friikkisirkus on avattu!

Olen suunnitellut tätä blogia jo pidemmän aikaa ja sain nyt vihdoinkin tehtyä tämän. Laitan tänne kaikkia mielenkiintoisia ja outoja uutisia ja muita juttuja, jotka ovat totta (eli täällä ei siis tule olemaan mitään keksittyjä juttuja muuten kuin ehkä sitten joskus myöhemmin Halloweenin tai aprillipäivänkunniaksi).

Aloitan nyt aika vanhalla uutisella (vuodelta 2008), joka on Iltalehden sivuilta.

Nainen istui vessassa kaksi vuotta - iho kasvoi kiinni pönttöön

Torstai 13.3.2008 klo 10.25 (päivitetty klo 13.42)

Poikaystävä antoi ruokaa ja juomaa vessassa istuneelle tyttöystävälleen.

Amerikkalaisviranomaiset harkitsevat nyt syytteen nostamista poikaystävää vastaan, koska tämä ei hälyttänyt aikaisemmin apua tyttöystävälleen.
ABCNewsin mukaan 36-vuotias nainen istui poikaystävänsä vessassa kaksi vuotta sillä seurauksella, että hänen ihonsa kasvoi kiinni vessan istuimeen.
Poikaystävä vakuuttaa kysyneensä tyttöystävältään päivittäin, tulisiko hän pois vessasta, mutta tämä oli aina todennut tulevansa ehkä seuraavana päivänä.
Lopulta poikaystävä sai tyttöystävänsä vakuuttuneeksi siitä, että tämä tarvitse lääkärin apua. Tyttöystävä kuljetettiin sairaalaan istuinosa kiinni ihossaan. Vasta sairaalassa istuin saatiin irti.
- Naista ei ollut liimattu kiinni tai sidottu. Hänen kehonsa oli vain jäänyt kiinni istuimeen. Sitä on vaikea kuvitella, poliisi sanoi.
Ness Cityssä asuva poikaystävä soitti poliisille 27. helmikuuta ja sanoi tyttöystävänsä asioiden olevan jotenkin hullusti.
Viranomaiset eivät tiedä vielä, onko naisella mielenterveysongelmia tai onko hän liikuntarajoitteinen.

KATRIINA MÄKELÄ

(Sekaannusten välttämiseksi kerron, että uutisen lopussa lukeva nimi kuuluu uutisen kirjoittajalle, ei minulle.)